19:45

Björndammens BK/Öjersjö IF

Premiären slutade i förlust

Äntligen premiär för årets seriespel och äntligen premiär på våren. Fast det märktes inte på vädret, då det kalla regnet drog över Gamlestadsvallen.
Tyvärr så blir det ett litet matchställ-gate, och vi tvingas byta strumpor och motståndarna spela i västar.
Vi valde att bygga vidare på genrepet mot Bergsjö och hade lite samma tänk i hur vi skulle ta oss an matchen. Dock så visste vi att Björndammen/Öjersjö var ett annat typ av motstånd, ett lag som tippas att sluta topp 2 i årets 6A.

FÖRSTA HALVLEK
Björndammens sätt att spela gör oss lite konfunderade, i alla fall i pressen. Samtidigt så skapas det väldigt lite målchanser första 20 och inget av lagen har något direkt fungerande anfallsspel.
I minut 22 så tar Mackan ett hemjobb och får en fot på bollen rakt in i vårat straffområde där Börjesson i Björndammen reagerar snabbare än Philip och enkelt rullar in 0-1! Ett mål till skänks tyvärr. Nu blir det dessutom tröjbyte till svart för oss då ett par gubbar inte ser skillnad mellan vit tröja och gul väst.
Bara 4 min senare så tappar Jonathan bollen i ett farligt läge, Björndammen kontrar, får in ett inspel och Granbom får enligt vissa en rejäl felträff som seglar in i krysset, 0-2!
Väldigt jobbigt mentalt för oss och vi har lite svårt att repa oss spelmässigt efter det. Henke har dock ett fint skott som målvakten tippar över ribban.
I matchminut 34 så får vi till lite spel, Glenn vinner ett motlägg och smeker in en lyftning till Johan i straffområdet, fin förstatouch och bra avslut, 1-2! Satt riktigt fint i det läget.
Två min senare får Björndammen en hörna, Wassman vinner duellen mot Glenn, och lyckas på volley sätta bollen i nät, 1-3! Snyggt av gamle Wassman och vi ligger under med två bollar igen.
BÖ har sen en till fin chans där Johan gör ett föredömligt jobb och räddar bollen från att gå in.
En halvlek där vi inte släpper till många chanser men ger bort för enkla mål helt enkelt. Offensivt så skapar vi för lite och vi är inte så heta i duellspelet som vi vill vara.

ANDRA HALVLEK
Bra start på andra med mycket bättre intensitet från GaFF. Känslan är också att BÖ försöker kontrollera matchen vilket är lättare sagt än gjort i rådande väderlek. Vi får chansen att komma in i matchen och tar den. Mer ordnat spel nu och vi kommer bättre till i försvarsspelet. BÖ ägnar sig åt kontringar och där känns dom å andra sidan farliga.
I minut 72 så kommer vi väldigt bra i pressen, BÖ gör en misslyckad pass/rensning och där är Johan påpassligt framme och blockar och stöter in 2-3!
Nu är det rejält stressat hos motståndarna som dessutom har fått sin kapten utburen med kramp. Vi forcerar så gott vi kan och det är en massa nästanlägen, där det bästa är när Johan kommer runt på kanten och får in bollen men vi är nån centimeter från att raka in bollen i öppet mål.
I matchminut 89 så är det istället Börjesson som löper ifrån försvaret när vi går bort oss på offensiv hörna, endast Mackan löper efter och kommer nästan ifatt men ett kyligt avslut blir det och 2-4! Matchen avgjord och tv-puckhög för BÖ.

SAMMANFATTNING
Det blev inget skönspel denna match, utan en typisk regn och premiärtillställning. Många avblåsningar gör matchen lite ryckig.
Vi sätter oss tyvärr i en för jobbig situation när vi ger bort målen bakåt i första. Men trots det så är det riktigt starkt jobbat att kunna jobba oss tillbaka i matchen och Björndammen kommer undan med blotta förskräckelsen.
Det finns delar att ta med oss in i fortsättningen och även om det är riktigt surt med torsk, så är det många matcher kvar.

Matchens GaFFlar:

Johan: Tvåmålsskytt och som alltid mycket energi. Har så mycket potential så det är roligt när han får ut det.

Lucas: Vi börjar seriespelet och gaffeln som fjolåret, dvs med Lucas som sin vana trogen täcker stora ytor och vinner boll och fördelar. Starkast på mitten den här matchen.

Ture: Gör inga direkta misstag trots en svårspelad plan och matchbild. Lyckas ta bort BÖ:s bäste spelare på ett föredömligt sett i andra halvlek.